mandag den 20. april 2009

Simon Fruelund, Verden og Varvara


Varvara er næsten firs. Hun har oplevet verdenskrige og overlevet 7 ægtemænd. Kun de 5 tæller ifølge hende selv, for varer der under 3 måneder tæller det ikke.



I bogen følger vi journalisten som skal skrive Varvaras historie, det er bestillingsarbejde fra forlaget, og han gør det kun, for at få lukket huller i gælden. Der er en deadline, for bogen SKAL være færdig inden Varvaras firs års fødselsdag.



Vi får både forfatterens research historie, fotografen Knirkes samt den antropolog Knirke rejser verden tynd sammen med for at fotografere danskere i udlandet. Flygtigt møder man faktisk også de mennesker de to interviewer og fotograferer undervejs.



På denne måde flettes disse meget forskelige liv og skæbner sammen, men mest interessant er dog stadig Varvaras historie som jeg ville ønske der var lidt mere af for at være helt ærlig. Jeg savner lidt at fordybe mig i disse personer som jeg føler har mere at byde på. Måske var der faktisk stof til 2 historier, måske ikke.... Men alt i alt er historien om Varvara en skøn beretning skrevet med vinkler man ikke forventer.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar